Background

بازسازی و غرفه سازی

غرفه خودساز به غرفه ای گفته می شود که از سازه ای  به غیر از سازه استاندارد نمایشگاهی که برای غرفه های عمومی در نظر گرفته شده استفاده شود. غرفه های استاندارد در تمامی نمایشگاه ها عمدتا از دو سازه مدولار ( پارتیشن ) و اسپیس فریم (Space Frame) ساخته می شود. در برخی از نمایشگاهها به طور خاص از سازه های ماکسیما نیز برای غرفه سازی استفاده می شود.

غرفه سازی

غرفه اسپیس فریم (Space Frame) چیست؟

اسپیس فریم یک نوع سازه فلزی است که با اتصال قطعه های مختلف با ابعاد متفاوت میتوان غرفه ساخت.
این غرفه عمدتا در فضای باز و یا نمایشگاه هایی که ماهیت اجناسی آن طوری است که نیاز به سازه ی مستحکم دارد استفاده می شود.
غرفه ی اسپیس فریم عمدتا با چادرو یا برزنت مسقف شده و میتوان دیواره های آن را با پوشش چاپ بنر یا فلکس تزئین کرد.
چنانچه غرفه سازی در فضای باز بوده و یا غرفه سازی مدولار به طور عموم استفاده شده باشد ، مشارکت کننده می تواند با ارائه درخواست غرفه خود ساز از ستاد برگزاری و طی مراحل قانونی و همچنین عقد قرارداد با یکی از شرکت های دارای گرید اقدام به برپایی غرفه خود کند.

غرفه سازی  مدولار (پارتیشن) چیست؟

نوعی سازه متشکل از پایه، قید و پنل با ارتفاع عموما 240 سانتی متر که به فاصله یک متر از هم به یکدیگر متصل شده و در متراژهای مختلف قابل اجرا می باشد.
این سازه با توجه به آسیب پذیر بودن در مقابل آب و باد در فضای سرپوشیده قابل استفاده می باشد. در این نوع غرفه سازی چناچه مشارکت کننده بخشی از یک نمایشگاه باشد نیازی به اینکه شخصا اقدام به ساخت کند نیست و قرارداد ساخت به طور کلی توسط ستاد برگزاری با مجری منعقد می گردد.

غرفه سازی ماکسیما چیست؟

غرفه سازی با سازه ماکسیما یکی از راه های کارآمد و همچنین سریع و در عین حال زیبا می باشد.
سازه و کار این سازه همچون غرفه های مدولار بوده بدین ترتیب که با استفاده از پایه و قید و پنل این نوع غرفه ها ساخته می شود.
تفاوت غرفه های ماکسیما با غرفه های مدولار در نوع قید و پنل و همچنین ترکیب رنگ استفاده شده در پنل می باشد.
البته نوع سازه ماکسیما شرکت های مختلف با هم متفاوت بوده و هر یک از طرح خاصی استفاده می کند. چنانچه در این سازه از پنل های رنگی و پایه با ارتفاع بالای سه متر استفاده گردد با کمی سلیقه میتوان طرح های زیبایی را اجرا نمود.

غرفه خود ساز(غرفه چوبی) چیست؟

در سال های اخیر با توجه به رقابت و حضور شرکت های مطرح در اصناف مختلف هر یک از شرکت ها توجه خاصی به نوع حضور در نمایشگاه و تبلیغات برای حضوری در خور شأنمجموعه خود دارند. یکی از راه های موثر برای حضوری پر رنگ ساخت غرفه با طرحی خاص می باشد و همین امر باعث گرایش اکثر شرکت های بزرگ به ساخت غرفه های چوبی با طرح های زیبا گردیده است. تفاوت این نوع غرفه سازی با غرفه سازی های نوع دیگر که در بالا توضیح داده شد در این است که در غرفه سازی چوبی با توجه به استفاده از نئوپان و ام دی اف (MDF) و بعضا آهن میتوان بدون محدودیت (البته در چارچوب قوانین نمایشگاه)از طرحها و رنگهای مختلف استفاده کرد طوری که طرح گویای زمینه و نوع فعالیت باشد.

برای این نوع غرفه سازی در ابتدا مشارکت کننده با یکی از شرکت های دارای گرید وارد مذاکره شده و فرم مربوط به غرفه سازی را تکمیل و به همراه پلان غرفه برای آن شرکت ارسال نماید.

مرحله بعدی ارائه طرح توسط شرکت غرفه ساز با توجه به اطلاعات مندرج در فرم می باشد.

در صورت تایید طرح و توافق طرفین ، قرارداد منعقد و پس از اخذ مجوز از ستاد مربوطه مراحل ساخت انجام می شود.

در این نوع غرفه سازی عمدتا تجهیزات مربوط به غرفه از قبیل مبل ، میز ، صندلی و غیره در طرح منظور و توسط شرکت غرفه ساز تامین می گردد.      

گرید غرفه سازی چیست؟

در طول سال ها اشخاص و شرکت های مختلفی با حضور در نمایشگاه و یا مراجعه به شرکت هایی که قصد شرکت در نمایشگاه را داشتند موفق به عقد قرارداد جهت غرفه سازی شدند.

با توجه به این که تعداد کثیری از افراد مذکور نه تنها امکاناتی در زمینه غرفه سازی نداشتند بلکه دانش این کار را هم نداشتند لذا مشکلات زیادی را برای مجموعه نمایشگاه و همچنین مشارکت کنندگان از قبیل آماده نشدن غرفه در زمان مقرر، عدم رعایت استانداردهای موجود ، تفاوت طرح و اجرا و غیره ... ایجاد نموده اند.

از اینرو مدیریت نمایشگاه وارد عمل شده و با ایجاد انجمن غرفه سازان کار ساماندهی این شرکت ها را آغاز نمود. این شرکت ها با توجه به امکانات موجود از قبیل شرکت ، کارگاه ، پرسنل مجرب ، تعداد پرسنل و غیره به 5 گروه تقسیم شده که هر گروه با توجه به گرید دریافتی اقدام به غرفه سازی نماید. با این تدبیر تنها شرکت ها ی بزرگ و با سابقه توانایی ساخت غرفه در حجم بالا را دارا هستند.